Menu
Home Tickets

Fonds Soldaat van Oranje

Handen uit de mouwen voor een mooier Nederland

Erik Hazelhoff Roelfzema, de Soldaat van Oranje, stond voor zijn idealen. Hij streed tegen onrechtvaardigheid en deed dat met een onverzettelijke wilskracht.

Vandaag de dag zijn er nog steeds jonge mensen die een probleem in de samenleving signaleren en dat probleem te lijf gaan. Het Oranje Fonds steunt deze mensen vanuit het Fonds Soldaat van Oranje. Ieder jaar bekroont het fonds jonge initiatiefnemers die zich inzetten voor een socialer en mooier Nederland met een oorkonde en een geldbedrag van 5.000 euro.

In actie komen voor een ander

Dit jaar ging de prijs naar Patrick Anthonissen, oprichter van Young Impact. Dankzij Young Impact ontdekken jongeren hun talenten en vinden ze een manier om hun steentje bij te dragen aan de samenleving. “We willen jongeren laten ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen”, zegt Anthonissen. “Op die manier inspireren we in het hele land tienduizenden jongeren die in actie komen voor iets wat zij belangrijk vinden.”

Gedachtegoed

Fred Boot, de producent van Soldaat van Oranje – De Musical, organiseert diverse activiteiten om geld in te zamelen voor het Fonds Soldaat van Oranje: “Wij willen met onze voorstelling niet alleen het verhaal van Erik levend houden, maar ook zijn gedachtegoed voortzetten. Met het Fonds Soldaat van Oranje steunen we jonge mensen met dezelfde idealen als Erik in hun strijd voor een leefbare samenleving.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds gelooft in een sociaal verbonden Nederland waarin iedereen mee kan doen. Daarvoor is een veerkrachtige samenleving nodig waarin we er voor elkaar willen én kunnen zijn. Daarom mobiliseert het Oranje Fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties, om iets te doen voor een ander. Wij mobiliseren, versterken en ondersteunen sociale verschilmakers met mensen, geld en kennis, zodat niemand er alleen voor staat. Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit de Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds.

www.oranjefonds.nl/doe-je-mee

Winnaars

Bekijk alle bekroonde jonge intiatiefnemers die zich inzetten voor een socialer en mooier Nederland.

Winnaars